Kunst

Kerk

Gemeente

Kerk en Gemeente

Kunstenaar

Christen Kunstenaars

EXPOSITIES

ArsProDeo

KUNST KRIJGT EEN PLEK - MOGELIJKHEDEN


Interieurverandering of een nieuw gebouw

Regelmatig worden er nieuwe kerken gebouwd. Het komt ook voor dat oude gebouwen een grondige facelift krijgen. Het zijn uitgelezen momenten om kunst een plek te geven. Rondom het liturgisch centrum of langs een open wand. Misschien op een buitenmuur of in de tuin.


Kunst inspireert

Kunstwerken die inspireren en verbeelden waar het in de vieringen en samenkomsten om te doen is. Meestal heeft een gemeente haar eigen ruimte, waar kunstwerken een vaste plaats kunnen krijgen. Maar soms is de ruimte gehuurd voor de zondagsdiensten, terwijl dezelfde ruimte door de week wordt gebruikt als aula van een school. Ook dan kan kunst een plek krijgen mits alles eenvoudig te verplaatsen en op te bergen is. Liturgische objecten kunnen ook een rol spelen in het stiltecentrum van een bedrijf, instelling, of woongemeenschap. Een kunstobject als oriëntatiepunt bij dagelijkse meditatie.


Onze rol

Om de juiste kunstwerken uit te kunnen kiezen en daarna een gepaste plaats te geven, is ervaring nodig: kennis van stijlen en kunstenaars, fijngevoeligheid voor de smaak en opvatting van een gemeente, zicht op de vele toepassingsmogelijkheden. Daarom laten wij ons graag uitnodigen om mee te denken tijdens zo’n proces. Vanuit onze ervaringen willen we u graag adviseren en kunnen wij bemiddelen in het contact met de juiste kunstenaar.


Mogelijkheden

Om u een idee te geven van de vele mogelijkheden laten we onder de knop Expositie een aantal projecten zien waaraan onze kunstenaars een bijdrage hebben geleverd.


Hier vindt u voorbeelden van tijdelijk geplaatste kunstwerken in o.a. kerkelijke ruimtes. Inspirerend, ook als u op zoek bent naar kunst die permanent een plaats mag krijgen in de door u beoogde (liturgische) ruimte.


Voor meer informatie: Willem Zijlstra 035-6935016.

ArsProDeo

Kunst voor Kerk en Gemeente

Kunst in de KerkKunst_in_de_Kerk.htmlKunst_in_de_Kerk.htmlshapeimage_1_link_0
KunstenaarsKunstenaars.htmlKunstenaars.htmlshapeimage_2_link_0
ExpositiesExposities.htmlExposities.htmlshapeimage_3_link_0
Kopen of hurenKopen_of_Huren.htmlKopen_of_Huren.htmlshapeimage_4_link_0
Interieur adviesshapeimage_5_link_0
Voor KunstenaarsVoor_Kunstenaars.htmlVoor_Kunstenaars.htmlshapeimage_6_link_0
ContactContact.htmlContact.htmlshapeimage_7_link_0
AgendaAgenda.htmlAgenda.htmlshapeimage_8_link_0