Deelnemen als kunstenaar

 

 

Als je een kunstenaar bent en nog niet tot de deelnemers behoort maar wel met ons mee zou willen doen, leggen we hier graag uit hoe je met ArsProDeo in zee kunt gaan.

 

Hoe wordt ik lid?
Je meldt je aan bij onze voorzitter Willem Zijlstra: willem.zijlstra@telfort.nl. Je vertelt waarom je graag lid wil worden van Arsprodeo en waarom jij en je werk bij Arsprodeo zouden passen. Je mailt enkele werken mee, je vertelt iets over je geloof en je voegt een link toe naar je evt. website.

Daarna gebeuren er drie dingen:

  1. Beoordeling: de ballotagecommissie beoordeelt je werk op geschiktheid voor de site. Er wordt zowel naar de kwaliteit van het ingezonden werk als naar de thematiek gekeken of het past binnen de doelstelling van APD. De ballotagecommissie neemt contact met je op zodra je werk is beoordeeld.
  2. Betaling: als je werk is toegelaten, maak je de contributie over naar APD op onderstaand rekeningnummer.
  3. Plaatsing: wanneer je betaling binnen is, plaatst de webbeheerder je werk op de website. De aangeleverde teksten kunnen door de webbeheerder worden geredigeerd.

Wat kost het?
Iedere kunstenaar die werk laat zien op ArsProDeo betaalt € 30 per jaar als contributie. Elke deelnemer kan daarvoor maximaal 8 werken op de website plaatsen.

Als mijn werk is verkocht of verhuurd?
De hurende of kopende instantie betaalt aan APD. Deze maakt het geld over naar de kunstenaar. 10 % is voor APD. De webbeheerder geeft op de website aan dat het werk is verkocht of verhuurd. Als dat is gebeurd buiten ArsProDeo om, meld je dat bij de webbeheerder.

Hoe kan ik verder nog van dienst zijn?
Arsprodeo wil kerk en kunst bij elkaar brengen. Vaak weten kerken en andere belangstellenden niet wat er mogelijk is. Wanneer jouw werk in een liturgische setting wordt gebruikt, of anderzijds in een gemeente heeft gefunctioneerd, plaatsen we daar graag foto’s e.d. van op de website. Ook deelname aan algemene exposities met een christelijk karakter passen binnen APD. Laat het ons weten.

Contact: willem.zijlstra@telfort.nl

Rekeningnummer: NL24 INGB 0006 5149 81 t.n.v. ArsProDeo, Bussum