Team

 

 

Dit zijn de medewerkers van de stuurgroep van ArsProDeo. Zij stellen zich zelf kort aan u voor.

 

Willem Zijlstra

Mijn opleiding volgde ik aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam.

Ik werk als part-timer in het Voortgezet Onderwijs, geef schilderles aan de Gooise Academie in Laren en promoot al veertig jaar het gebruik van kunst in de kerk..

In mijn autonome beeldende werk ontstaan vormen naar waarneming of vanuit inhoudelijke thema’s zoals Golfbreker, Groei, Offer, Horizon. Oorspronkelijk ben ik tekenaar/schilder maar de laatste twintig jaar is het steeds meer naar ruimtelijk werk verschoven: brons, hout en materialen die nodig zijn voor de krachtigste verbeelding van mijn onderwerpen.

In 2005 stond mijn werk Agnus Dei in het Singermuseum (Laren). Dit veroorzaakte commotie vanwege het confronterende karakter van het werk. Daar was ik blij mee: ik zet graag oude en verstofde beelden weer op scherp. De EO zond de 26 deeltjes van de door mij getekende ‘Een verhaal dat groeit’ uit – geschreven door Leo de Vos – en de door mij geproduceerde film ‘Agnus Dei’. Bij talloze exposities in kerken in binnen-, en buitenland mocht mijn werk worden getoond en bleek dat kunst iets te melden heeft, ook aan Christenen.

Wilt u meer weten over Willem? Lees het interview!

 

 

 

 

Grady van den Bosch

Vanuit mijn bedrijfje STUDIO GRADY Art & Arteducation ontwikkel ik mijn kunst en kunsteducatieve projecten. Van huis uit ben ik docent muziek, maar ik ben altijd breed in de kunsten geinteresseerd geweest. Enkele jaren terug heb ik de master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten gedaan.

Ik ben ook actief als beeldend kunstenaar. Veelal met religieuze thema’s, zoals het kruis, de crucifix, de pietà en de opstanding. Ik ben zeer geinteresseerd in de relatie geloof en kunst en ook kerk en kunst.

Naast actief in ArsProDeo ben ik lid van het bestuur van Stichting Platform Kerk & Kunst en coördinator van de groep Kunst in de Kerk van de Oosterlichtkerk in Huizen. In de begintijd was ik bij ArsProDeo betrokken, en sinds 2015 opnieuw.

Website www.gradyvandenbosch.nl

Facebook, LinkedIn, YouTube, Pinterest, Instagram

 

 

 

 

 

 

 

Annewil Jansen

Ik ben kunstenaar en kunstdocent in Nijverdal en omgeving.
Meer info volgt.

Website www.kunst7.nl

account op facebook: Annewil Jansen en Kunst7 en LinkedIN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leo de Vos

Ik ben Leo de Vos, pensionado die het nooit druk heeft. Mijn relatie tot kunst is dat ik het speel, er graag naar kijk en er zelfs over nadenk.

Willem vroeg mij voor ArsProDeo om teksten te maken en te redigeren, de website contentmatig en structureel te reorganiseren en kunst te fotograferen.

Website: www.leodevos.nl

Facebook, Youtube, Soundcloud en Linkedin

 

 

 

 

 

Wiebe van Dingen

Ik ben kunstenaar en kunstdocent in Apeldoorn.
Meer info volgt.

www.wiebevandingen.com

 

 

 

 

 

 

 

Er is al jarenlang een vaste kern. Daarnaast zijn er wisselende werkgroepleden. Zo waren o.a. bij de werkgroep betrokken: Rozanne de Bruijne, kunsthistorica en betrokken bij diverse musea. Miranda van Holland, voormalig DJ, kunsthistorica en religiewetenschapster. En Davitha van de Kuilen, kunstenaar en kunsteducator (master).

Tevens nemen al meer dan dertig kunstenaars deel aan de kring. Zie de pagina Deelnemende Kunstenaars.

 

Wilt u ons bereiken? Zie onze contactpagina.