Team

 

 

Dit zijn de medewerkers van christelijk kunstcollectief ArsProDeo.
Zij stellen zichzelf kort aan u voor.

 

KERNTEAM
Zij houden zich bezig met bestuurlijke zaken, de organisatie van de reizende exposities en het contact met de kerken. Zij schakelen daarbij ook leden in.

 

Willem Zijlstra

Mijn opleiding volgde ik aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam.

Ik werk als part-timer in het Voortgezet Onderwijs, geef schilderles aan de Gooise Academie in Laren en promoot al veertig jaar het gebruik van kunst in de kerk..

In mijn autonome beeldende werk ontstaan vormen naar waarneming of vanuit inhoudelijke thema’s zoals Golfbreker, Groei, Offer, Horizon. Oorspronkelijk ben ik tekenaar/schilder maar de laatste twintig jaar is het steeds meer naar ruimtelijk werk verschoven: brons, hout en materialen die nodig zijn voor de krachtigste verbeelding van mijn onderwerpen.

In 2005 stond mijn werk Agnus Dei in het Singermuseum (Laren). Dit veroorzaakte commotie vanwege het confronterende karakter van het werk. Daar was ik blij mee: ik zet graag oude en verstofde beelden weer op scherp. De EO zond de 26 deeltjes van de door mij getekende ‘Een verhaal dat groeit’ uit – geschreven door Leo de Vos – en de door mij geproduceerde film ‘Agnus Dei’. Bij talloze exposities in kerken in binnen-, en buitenland mocht mijn werk worden getoond en bleek dat kunst iets te melden heeft, ook aan Christenen.

Wilt u meer weten over Willem? Lees het interview

 

Leo de Vos

Ik ben Leo de Vos, pensionado die het nooit druk heeft. Mijn relatie tot kunst is dat ik het speel, er graag naar kijk en er zelfs over nadenk.

Willem vroeg mij voor ArsProDeo om teksten te maken en te redigeren, de website contentmatig en structureel te reorganiseren en kunst te fotograferen.

Website: www.leodevos.nl

Facebook, Youtube, Soundcloud en Linkedin

.
.
.
.
.
DYNAMIC DUO
Zij houden zich bezig met de onderlinge contacten van de leden, zoals het organiseren van Ontmoetingsdagen, het initiëren van intervisiegroepen en het onderhouden van de WhatsAppgroep.
.
.
Davitha van de Kuilen
Davitha van de Kuilen (1987) is een kunstenaar die schildert, tekent en met grafische druktechnieken werkt.

In 2010 rondde ze haar kunstopleiding bij ArtEZ Arnhem af. Twee jaar later voltooide ze de master Kunsteducatie bij ArtEZ Zwolle.

Met regelmaat exposeert zij haar werk in diverse galeries en groepstentoonstellingen.

www.davitha.nl

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Gerdien van Delft
Gerdien van Delft-Rebel (1978) is opgeleid tot beeldmaker aan de Willem de Kooning Academie. 
Daarvoor studeerde ze visualiseren aan het Grafisch Lyceum Utrecht.
Naast haar autonome werk als kunstenaar werkt ze als illustrator onder de naam Studio Rebel.
Met regelmaat exposeert zij haar werk in solo- en groepstentoonstellingen.
Ze heeft een aantal jaar in het bestuur van de CNV kunstenbond meegedraaid.
www.gerdienvandelft.nl

 

 

 

.

.

 

 

 

BEHEER WEBSITE
en advies op de achtergrond

.

Grady van den Bosch
Vanuit mijn bedrijf STUDIO GRADY Art & Art education ontwikkel ik mijn kunst en kunsteducatieve projecten. Van huis uit ben ik docent muziek, maar ik ben altijd breed in de kunsten geïnteresseerd geweest. Enkele jaren terug heb ik de master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten gedaan. Ik ben ook actief als beeldend kunstenaar en werk in verschillende disciplines, zoals schilderen, tekenen, fotografie en kleine installaties. Ik was 6.5 jaar lid van het kernteam van Arsprodeo, nu beheer ik de website en denk soms op de achtergrond mee. Daarnaast ben ik lid van het bestuur van Stichting Platform Kerk & Kunst en was ik verschillende jaren coördinator van de groep Kunst in de Kerk van de Oosterlichtkerk in Huizen en van de Interkerkelijke werkgroep van de Protestantse Gemeente Huizen. Ik heb verschillende jaren beeldmeditaties geschreven voor de kunstwebsite ArtWay. Ook ben ik bestuurslid van De Blauwe Koepel, een christelijke leergemeenschap voor vorming door een integratie van kunst, filosofie en theologie. In de begintijd was ik bij ArsProDeo betrokken, en sinds 2015 opnieuw. Website www.gradyvandenbosch.nl Facebook, LinkedIn, YouTube, Pinterest, Instagram. Zie ook: www.alleswatzachtwas.nl (boekwebsite).

 

.

.

 

 

Er is al jarenlang een vaste kern. Daarnaast zijn er wisselende werkgroepleden. Zo waren o.a. bij de werkgroep betrokken: Rozanne de Bruijne, kunsthistorica en betrokken bij diverse musea. Miranda van Holland, voormalig DJ, kunsthistorica en religiewetenschapster, Ds. Jan Glazema (actief met kunst in de kerk), Davitha van de Kuilen, kunstenaar en kunsteducator (master), Annewil Jansen (kunstenaar en kunstdocent) en Wiebe van Dingen (kunstenaar en ontwikkelaar van hedendaagse gebedsnoten).

Tevens nemen al meer dan dertig kunstenaars deel aan de kring. Zie de pagina Deelnemende Kunstenaars.

 

Wilt u ons bereiken? Zie onze contactpagina.