REIZENDE EXPOSITIE LICHT

 

Vanaf 2022 organiseert ArsProDeo de reizende expositie LICHT. Dit doen we in samenwerking met hulporganisatie ZOA. Kerken en andere locaties zijn hierbij van harte uitgenodigd om de tentoonstelling een maand bij hen te exposeren. Op deze pagina leest u meer over de expositie. Om de expositie aan te vragen en voor informatie kunt u mailen naar info@arsprodeo.nl

God brengt licht in de duisternis van mensen. ZOA brengt licht als hulporganisatie. De ondertitel van deze expositie is dan ook: “voor mensen op de vlucht“. We vragen met deze expositie aandacht voor de schrijnende situatie van kwetsbare mensen in de wereld. En tegelijk mogen we tonen dat er ook voor hen licht is, zoals voor iedereen.

Kunstenaars lieten zich voor deze expositie o.a. inspireren door de Bijbel, door hun persoonlijke achtergrond en door ZOA.

Er zijn bijna 30 kunstwerken geselecteerd voor LICHT, van ruim 20 kunstenaars. De kunstwerken laten een diversiteit aan technieken zien: schilderijen, objecten, fotografie, installaties, digitaal bewerkte beelden en textiel. Hieronder een kleine selectie van het werk.

 

 

Folder
Hier kunt u de folder downloaden met een overzicht van een groot aantal van de kunstwerken: van elke deelnemende kunstenaar één werk. Folder APD-ZOA, verkleind

 

 

ZOA

Hulporganisatie ZOA verleent noodhulp aan de allerkwetsbaarsten in de meest moeilijke gebieden op aarde. Zo brengt zij licht in de duisternis bij velen.

www.zoa.nl

ZOA heeft op haar website een speciale pagina ingericht over de expositie. Hier kunt u lezen waarom zij graag met Arsprodeo samenwerken en hoe dat samenvalt met de betrokkenheid van onze kunstenaars.

Onze voorzitter Willem Zijlstra vertelt op de expositiepagina van ZOA over zijn eigen motivatie voor de expositie LICHT in een video. Hij gaat in op onrechtvaardigheid en op zijn bewogenheid met de mens in nood.

 

 

Bij u?
Kerken en andere belangstellenden kunnen contact met ons opnemen wanneer zij belangstelling hebben om de tentoonstelling te exposeren. Dit gebeurt doorgaans voor de duur van een maand. U kunt een e-mail sturen naar info@arprodeo.nl. Dan nemen we z.s.m. contact op. NB. Op dit moment zijn alle expositietijden inmiddels vol, maar u kunt al wel contact opnemen voor een eventuele volgende reizende expositie. 

Gratis
We bieden de expositie gratis aan en vragen alleen een vergoeding voor de vervoerskosten van de kunstwerken en evt. bijkomende kosten. Ook vragen wij dat het werk wordt verzekerd. Daarnaast stimuleren wij een collecte of een actie voor het werk van ZOA, waarvan een deel ten goede komt aan ArsProDeo zelf, voor gemaakte onkosten.

Activiteiten
Wij moedigen een programma van activiteiten aan rondom de expositie. Zoals het gebruik van een kijkwijzer, het verzorgen van een workshop door een van onze kunstenaars, kinderwerk, een speciale dienst, online presentatie van het project en een presentatie door ZOA.

Agenda
De reizende expositie LICHT loopt t/m maart 2024

. Januari/februari/maart 2024: Grote Kerk ’s in Hertogenbosch
. December 2023: Salvatorkerk in Arnhem
. November 2023: Julianakerk in Apeldoorn
. Oktober 2023: Bethlehemkerk (2 locaties) in Helmond en Asten Someren
. September 2023: St. Maartenskerk in Zaltbommel
. Augustus 2023: H. Calixtusbasiliek in Groenlo
. Juli 2023: Martinikerk in Doesburg
. Juni 2023: Bovenkerk in Kampen
. Mei 2023: Kerk aan het Lint in Vleuten
. April 2023: Pauluskerk in Wezep
. Maart 2023: Wilhelminakerk in Bussum
. Februari 2023: Inloophuis Tolvrij in Huizen en VO-school in Middelharnis
. Januari 2023: Catharinakerk in Doetinchem
. December 2022: ZOA dienstencentrum
. November 2022: Baptisten Ontmoeting in Arnhem
. Oktober 2022: Trefpuntkerk in Broek op Langedijk
. September 2022: Kerk in Leersum en kerk in Den Helder
. Juli/Augustus 2022: PKN-kerk in Siddeburen
. Juni/juli 2022: ’s Heerenhof, plaats van ontmoeting en zingeving in Heerde
. April/Mei 2022: Christelijke Hogeschool Ede
. Maart 2022: Spieghelkerk in Bussum
. 19 maart Opening Expositie LICHT in de Spieghelkerk

 

 

 PKN Siddeburen

 ’s Heerenhof Heerde

 Christelijke Hogeschool Ede

  Spieghelkerk Bussum