REIZENDE EXPOSITIE HEEL DE AARDE

 

 

“Heel de aarde” is vanaf september 2024 de nieuwe, reizende expositie van Arsprodeo. We werken hierbij samen met de organisatie Groene Kerken.

Arsprodeo wil hiermee aandacht vragen voor de klimaatproblematiek en met kunst de thematiek van verschillende kanten belichten. Juist kunst kan binnenkomen en de urgentie onderstrepen. Kunst communiceert op een unieke manier. Ook willen we deze thematiek verbinden aan de Bijbel en het christelijk geloof. We hebben de schepping gekregen. Hoe gaan we er mee om?

De expositie bestaat uit 23 kunstwerken Van 22 kunstenaars, in verschillende disciplines. Elk kunstwerk verbeeldt weer een ander aspect van het thema. Zoals de gebrokenheid van de mens, de hoop in de teloorgang van de aarde, de relatie met het offer van Jezus, de schoonheid van de schepping, Gods Geest in de natuur en de vervuiling.

De Groene Kerken is een organisatie waar al meer dan 400 kerken bij zijn aangesloten. Zij verbindt een praktische aanpak met een Bijbels perspectief en onderlinge connectie.

 

Voor wie?

De reizende expositie Heel de aarde is bestemd voor kerken en andere instellingen. Onze eerdere reizende exposities deden meest kerken aan, maar bijvoorbeeld ook de Christelijke Hogeschool Ede. Onderaan deze pagina staat meer informatie over de aanvraag van de expositie, de kosten en de link naar het aanmeldformulier.

Ter inspiratie kun je de pagina’s van onze vorige reizende exposities bekijken:
LICHT (2022 – 2024) >>
Expressions for Justice (2019 – 2021) >>

 

Folder

In de folder die we ter beschikking stellen zijn alle kunstwerken afgebeeld, met bij elk kunstwerk de bijpassende informatie. Zoals kunstenaar, titel en korte beschrijving. Je kunt ook doorklikken naar de website van de kunstenaars.

 

 

KLIK HIER voor de folder in pdf >>
KLIK HIER voor de folder om te printen >>

 

Aanmelden als kerk of andere instelling

Je kunt je als kerk of andere instelling voor 1 maand aanmelden, in de periode van september 2024 tot maart 2026. In overleg kan dat ook langer.

We hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met een reizende expositie en daardoor weten we nu goed wat belangrijk is bij de organisatie in de kerk. Daarom werken we nu met een aanmeldformulier met een aantal vragen en aandachtspunten, zodat de samenwerking optimaal kan verlopen.

KLIK HIER VOOR HET AANMELDFORMULIER >>


Organisatie en kosten

We vragen van de kerken een bijdrage in de onkosten, zoals het vervoer en de verzekering. Dat is 350,- euro per expositie. Verder is de expositie gratis. We stimuleren de kerken wel om een collecte te houden voor de Groene Kerken, om zo bij te dragen aan bewustwording van het zorgvuldig omgaan met de Schepping.

Daarnaast stimuleren we een programma van activiteiten rondom de expositie, om kerk en evt. buurt bij de expositie te betrekken. Zoals:
– Kerkdienst rondom de expositie
– Creatieve workshop (evt. te verzorgen door een van onze kunstenaars)
– Scholen uitnodigen
– Gespreksavond
– etc

Meer informatie: info@arsprodeo.nl


Agenda

Op deze plek komt een overzicht van de locaties van de expositie, met vermelding van de maand waarin de expositie plaatsvindt.