Exposities Archief

 

 

 

 

 

 

 

“Wat inspirerend om hier rond te lopen, te zitten en te mediteren. Ik word geraakt door de beelden, de kunst, laat me meevoeren met de emoties die sommige stukken bij me losmaken, maar die mij niet in verwarring achterlaten, omdat Gods liefdevolle armen vanuit de kunst mij omvatten. Bedankt voor deze prachtige expositie”

Hannah

 

 

 

 

 

 

ArsProDeo heeft tal van exposities samengesteld, in samenwerking met de opdrachtgever. Hiertoe worden de kunstenaars benaderd voor werk dat aansluit bij het thema. Hieronder een impressie van enkele exposities.

 

 

1. Expositie “Kunstig Geloven”, Bovenkerk Kampen

Bijzonderheden: er namen 21 kunstenaars van ArsProDeo deel aan deze expositie. Het ging om een verkoopexpositie.

 

      

 

 

2. Expositie “Zie je de Gelijkenis”, Marekerk Leiden

Bijzonderheden: onderdeel van de expositie waren ook ontwerptekeningen van de EO-serie “Een verhaal dat groeit”, door Willem Zijlstra. Hier werd een kinderspeurtocht aan gekoppeld.

 

   

      

 

 

3. Expositie “Emoties”, met werk van Marijke Snoek, Stille Week, Oosterlichtkerk in Huizen

Bijzonderheden: In het werk (3 stuks) zien we emoties van betrokkenen bij het lijden van Christus. In de vespers van de Stille Week stond elke avond een ander werk centraal. Bezoekers konden na een stilte in de liturgie, een foto van een gezicht met een emotie die ze bij de avond vonden passen, uitzoeken en op een paneel plakken. Zo werd de kunst volledig geintegreerd in de liturgie.

 

      

 

 

4. Expositie met werk van Jan Vrieland, Allemanskapel/Allemansvenster, Amsterdam

Bijzonderheden: De Allemanskapel staat midden in de “Wallen” van Amsterdam. De kapel maakt onderdeel uit van de communiteit Oudezijds 100. Achter de ramen van de kapel, het Allemansvenster, wordt regelmatig geexposeerd. Namens ArsProDeo exposeerde o.a. Jan Vrieland. 

 

 

 

5. Expositie “Onderweg”, PKN-Dienstencentrum Utrecht

 

            

 

 

6. Diverse exposities: Gebouw van de EO

Bijzonderheden: gedurende enkele jaren verzorgde ArsProDeo exposities in een gang van het gebouw van de EO. Afwisselend ging het om een solo-expositie, of een thema-expositie waaraan meerdere kunstenaars deelnamen. De EO geeft vanaf 2018 een andere bestemming aan de gang en heeft deze samenwerking met APD beeindigd.

 

         

 

 

7. Publicatie in Medemens 5, PKN

Bijzonderheden: 9 kunstenaars van ArsProDeo verleenden hun medewerking aan de katern “Medemens 5”, van Kerk in Actie, van de PKN. Het is een boekje bedoeld ter inspiratie voor de diaconie. Met teksten, gedichten, foto’s en dus ook kunstwerken.