Henny van Hartingsveldt

Als vijftienjarige volg ik mijn eerste lessen keramiek in het atelier van Henk van der Linden in Haarlem en start in begin ’70 een zelfstandige pottenbakkerij. Daarna combineer ik het werken in mijn pottenbakkerij met een baan in de psychiatrie. Later volg ik in Groningen lessen keramiek en modelboetseren. In 1989 rond ik de opleiding Creatieve Handvaardigheid af. Vanaf 1986 werk ik in eigen atelier. In 1992 vervolg ik mijn lessen keramiek en model op het Speelwerk (het huidige Quintus) in Kampen. Vanaf 1995 tot eind 2012 werk ik daar in het open atelier en van januari 2003 tot eind 2012 ben ik als werkplaats assistent aan de afdeling keramiek verbonden. Vanaf 1994 exposeer ik in binnen- en buitenland, zowel solo als in groepsverband.

In 2013 emigreer ik samen met mijn echtgenoot, beeldend kunstenaar Marc de Klijn, naar Israël. Het fenomeen ‘klei’ beslaat een groot deel van mijn wereld. Dit materiaal is voor mij van wezenlijk belang om wat ik zeggen wil uit te drukken, ook wel in combinatie met andere materialen. De Bijbel is voor mij een grote inspiratiebron, alsook de actualiteit van het nieuws en gebeurtenissen in het intermenselijk bestaan.

Op de middelbare school leerde ik: ‘Kunst is de waarneembare gestalte van de bezielde gedachte’. Deze uitspraak neem ik mee in mijn boeiende zoektocht naar nieuwe beelden.

 

info@artmahe.com
www.artmahe.com