Evie Mol

Sinds 2004 ben ik actief bezig met schilderen in mijn eigen studio, nu weer in Nederland, aan de Larenseweg in Hilversum.

Bijna drie jaar heb ik in Turkije gewoond, in een authentiek dorpje aan de Westkust. Ik heb hier mij schildertalenten kunnen ontplooien, contacten gelegd met de lokale gastvrije bevolking en mij aangesloten bij een christelijke gemeente in de stad. Hier zijn verschillende activiteiten uit voortgevloeid; het geven van schilderworkshops, het mee ontwerpen en inrichten van een stiltetuin nabij Efeze, het geven van verschillende exposities binnen en buiten het dorp.
Afgelopen voorjaar ben ik teruggekomen naar Nederland om te kijken wat er hier weer op mijn pad komt. Turkije, de Turkse mensen en mijn internationale vrienden blijven een grote plek in mijn hart houden!!

Mijn handelsmerk om mijn kunst te presenteren is More Than Art omdat ik naast het schilderen nog meer creatieve passies heb. Daarnaast draag ik met mijn schilderijen de liefde van Jezus uit en dat is voor mij ‘meer dan kunst’!

Ik heb diverse schildercursussen gevolgd in binnen- en buitenland. Waarvan twee jaar lessen op de Gooise academie in Laren, momenteel volg ik wederom lessen op deze school. Ik blijf graag in ontwikkeling en wil mijn kennis van kunstgeschiedenis en vaardigheden ontplooien.

Door de jaren heen is het werken met gemengde technieken één waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Het is een stijl die bij mij past en waar ik mijn scheppend vermogen in kwijt kan.

Prachtig vind ik het dat mensen geraakt worden door mijn werk en een emotie mogen ervaren, dat maakt verbinding van hart tot hart!
Geniet van mijn kunst.