Wilma van den Top

Wilma van den Top (1965) is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht  (Faculteit beeldende kunst en vormgeving), waarna ze in Zwolle de Master Kunsteducatie op ArtEZ heeft behaald.

Mijn geloof in de onzichtbare werkelijkheid is de basis van mijn beeldend werk. We zien hier op aarde slechts ten dele. Het is een weerspiegeling, meer niet. De werkelijkheid is zoveel hoger, dieper, breder en kleurrijker.

Ik geloof in de bijbel, waarin staat dat Christus de Middelaar is tussen hemel en aarde. Mijn werk biedt de mogelijkheid om op een efficiënte manier na te denken over het zintuigelijk waarneembare en het niet-waarneembare. Door nauwkeurig te beschouwen zien we steeds meer van beiden.

Op dit moment onderzoek ik de werking van horizontalen en verticalen, die zich laten zien in materiaalgebruik, licht- en donkercontracten en beeldformaten. Ik combineer een schuiftechniek en het werken met brede kwasttoetsen. Daarnaast maak ik gebruik van transparante en dekkende onderdelen die elkaar versterken. Het beeld wordt vager, waardoor er steeds meer wordt gevraagd van de concentratie en de inzet van de toeschouwer.

Mijn inspiratiebron is het water met de weerspiegelingen.  Maar ook andere thema’s zoals de christelijke feestdagen en de edelstenen in de fundamenten van het nieuwe Jeruzalem.

Opleiding
2011-2013: Afgestudeerd Master Kunsteducatie ArtEZ te Zwolle
1983-1989: Afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht;
Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving.

Wilma van den Top
Essenerweg-109bis
3774 LA Kootwijkerbroek
0342-443564
0612628265
info@wilmaterlouw.nl
www.wilmaterlouw.nl
www.atelierterlouw.nl